VMSS: Actie verbetering huisvestingsvraagstuk blijft uit
21 May 2021, 03:08
foto


De studentenvereniging VMSS is diep teleurgesteld in het beleid van de regering over gronduitgifte en spreekt haar ernstige afkeuring uit over de recente perikelen ten aanzien van toewijzing van grote lappen gronden aan politieke mensen. Terwijl geregistreerde studenten moeten wachten op een stuk bouwperceel, worden partijpolitieke mensen getrakteerd met enorme lappen gronden.

De regering had vóór haar aantreden beloofd een bijdrage te zullen leveren aan de verbetering van het huisvestingsvraagstuk onder studenten en jongeren. Aangegeven was dat teneinde dit vraagstuk naar een redelijk verbeteringsniveau te brengen, studenten en jongeren in aanmerking zouden komen voor een bouwperceel. Er was zelfs gezegd dat deze doelgroep de toekomst is en dat zij middels het verkrijgen van een bouwperceel een eerste stap (basis/fundament) kan zetten richting een stabiele toekomst.

Hoopvol gestemd met dit voornemen heeft de VMSS voortgangsgesprekken gevoerd met onder andere het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, waarbij een stappenplan was besproken in verband met accommodatie van studenten en jongeren met een bouwperceel. Echter zien de studenten het tegenovergestelde hiervan gebeuren, namelijk in stede van studenten en jongeren worden partijpolitieke mensen geaccommodeerd met grote lappen gronden, wat de studenten ernstig tegen de borst stuit. De VMSS is van mening dat er tegen de gedane beloftes wordt gehandeld en mist ook concrete acties met betrekking tot wat er was beloofd.

De VMSS roept derhalve de regering op om haar woord te houden en de ingeslagen weg te veranderen en de gedane beloftes ten aanzien verbetering van het huisvestingsvraagstuk onder studenten en jongeren, alsnog na te komen.
Met de huidige koersontwikkeling, waarbij de CBvS een maximumverkoopkoers van SRD 21.00 per US-dollar heeft vastgesteld, is het voor werkende studenten en pas afgestudeerden haast niet meer mogelijk met hun huidig salaris een bouwperceel aan te schaffen.

Naar aanleiding van het voorgaande heeft de VMSS besloten digitaal een petitie inzake 'Structureren van huisvesting en werkgelegenheid voor kader en jonge Surinamers' aan te bieden aan De Nationale Assemblee, om aandacht te vragen. Er is gekozen voor een digitale aanbieding, vanwege de covid-situatie nu in het land.

Chiquita Wartes LL.M
Secretaris VMSS
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May