Massale protestactie van de Politiebond
20 May 2021, 09:51
foto
Honderden politieagenten zijn op de been. De protestactie van de Surinaamse Politiebond wordt breed ondersteund door de leden en diverse groepen. (Foto's: René Gompers)


Honderden politieagenten doen mee aan de protestactie van de Surinaamse Politiebond (SPB). Vanuit de Politie Academie is de politie naar de Keizerstraat getogen. Van daaruit is de mars ingezet naar het Assembleegebouw. De SPB zegt nu nog niet in actie te zijn. De besluiten zullen worden genomen aan de hand van de resultaten.

Verschillende groepen hebben opgeroepen om de actie van de SPB te ondersteunen. Deze groepen sluiten zich aan bij de protestdemonstratie. 's Lands Hospitaal heeft zich ook aangemeld bij De Nationale Assemblee. De verpleegkundigen zeggen de situatie beu te zijn. Alles is duurder geworden en ze worden niet gewaardeerd.

Activist Siebrano Pique heeft zijn protestactie van vandaag vervroegd. Vanuit Ondrobon heeft de groep zich in de stromende regen aangesloten bij de actie aan de Keizerstraat. Verschillende mensen en groepen protesteren tegen de hoge koers, de dure prijzen in de winkels en de gang naar het Internationaal Monetair Fonds. De SPB zegt op te komen voor de belangen van zijn leden. Ook leden van de Brandweerbond hebben zich aangesloten.

's Lands Hospitaal ook in protest.

Een vrouw schraapt een leeg bord.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May