Leden Politiebond gaan donderdag naar DNA-gebouw
19 May 2021, 16:11
foto


De Surinaamse Politie Bond (SPB) gaat morgen naar het Assembleegebouw. De leden verzamelen zich om half 8 bij de Politie Academie en zullen van daaruit lopen naar het Assembleegebouw. Dit besluit is genomen in de algemene ledenvergadering vandaag. Secretaris van de bond, Mielando Atompai zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de vergadering is verdaagd naar morgen.

De leden zijn ontevreden over een aantal zaken. Zij komen niet uit met hun salaris. Er moet gesproken worden over loononderhandelingen. Verder zijn mensen tien jaar niet bevorderd. Geëist wordt dat de bevorderingen in orde worden gemaakt.

Ook is de SPB niet tevreden met de dienstverlening vanuit het Staatsziekenfonds (SZF). De SPB vindt dat de politieambtenaren al jaren benadeeld worden. Hoewel er zoveel premie wordt betaald, moet vaak uit eigen zak neergeteld worden voor bepaalde medicamenten. De politie wil een ander verzekeringspakket. Er zijn volgens de bond betere opties dan SZF.

Het reguliere politiewerk is morgen niet gegarandeerd. Atompai merkt op dat de leden niet uitkomen met het salaris en hun hoofd niet meer boven water kunnen houden. Iedereen is opgeroepen voor de vergadering, merkt hij op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May