Carla Barnett wordt secretaris-generaal Caricom
11 May 2021, 17:32
foto
Carla Barnett wordt eerste vrouwelijke secretaris-generaal van Caricom.


Niet Manorma Soeknandan, maar Carla Barnett uit Belize wordt de eerste vrouwelijke secretaris-generaal van de Caricom sinds haar 43-jarig bestaan. Zij had een groter draagvlak, meldt de regering via de Communicatiedienst Suriname.

President Chan Santokhi heeft vandaag met een delegatie geparticipeerd in de 21e Speciale vergadering van de Caricom staatshoofden en regeringsleiders voor de verkiezing van de nieuwe Secretaris-Generaal. Er waren twee kandidaten voor deze functie.

Tijdens deze vergadering is gerapporteerd aan de staatshoofden en regeringsleiders het uitputtende en transparante proces voorafgaande aan deze vergadering. Hierbij werd verwezen naar het mandaat dat de staatshoofden tijdens de vergadering op 24 februari verleend hebben aan de Gemeenschapsraad (Community Council) om het proces in gang te zetten. Op basis hiervan heeft een beoordelingscommissie het proces begeleid, bestaande uit Antigua and Barbuda, Trinidad and Tobago en St. Vincent & the Grenadines en Barbados als Voorzitter van de CSME.

De kandidaten zijn ook in de gelegenheid geweest een presentatie te verzorgen aan de Gemeenschapsraad. Te vermelden valt dat de lid landen hebben aangegeven dat beide kandidaten zeer gekwalificeerd geacht werden voor het vervullen van deze topfunctie. Er was echter een groter draagvlak voor de kandidaat van Belize. Dit heeft geresulteerd in het besluit om deze kandidate te kiezen voor het leiden van het Caricom Secretariaat, vanaf 15 augustus 2021.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May