President laat zich vaccineren tegen Covid-19
30 Apr 2021, 21:13
foto
President Chan Santokhi heeft zich vandaag laten vaccineren tegen Covid-19. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi is vrijdag gevaccineerd tegen Covid-19. Hij was eerder Covid-positief. Intussen heeft het staatshoofd groen licht gekregen van medische specialisten om zich te laten vaccineren. Een tweede dosering is bij hem niet nodig.

Santokhi roept de samenleving op zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. Hij benadrukt dat burgers geen grappen moeten maken met de ziekte. Hij verwees naar de periode toen hij ook getroffen werd door corona en tot de dag van vandaag de naweeën van de besmetting ervaart, meldt de Communicatiedienst Suriname.

In het gebouw van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg kreeg de president de nodige begeleiding. Nadat hij vragen moest beantwoorden, kreeg hij het spuitje toegediend. Vervolgens moest hij 15 minuten in de observatiekamer. Het staatshoofd vroeg de samenleving alles te doen om niet besmet te raken doelende op het naleven van de gezondheidsprotocollen die zijn vastgesteld. Vooral met de aanwezigheid van meerdere varianten is het noodzakelijk voorzichtig te zijn. De regering is ook genoodzaakt maatregelen te treffen om het volk juist te beschermen.

De president heeft nadat hij deze informatie heeft gehad, besloten het prikje te nemen omdat hij veel geloof hecht aan de wetenschap. Ofschoon er burgers zijn die het prikje ook al gehad hebben, is het advies ook om steeds de maatregelen in acht te blijven nemen. De president heeft ook aangegeven nog niet tevreden te zijn met het aantal gevaccineerden tot nu toe. Volgens de vaccinatieteller op de website hebben zich per 30 april, 38.351 personen laten inenten. Dit aantal vindt het staatshoofd nog te laag. Zijn wens is dat rond het eind van het jaar iedereen gevaccineerd is. Zo lang dat niet het geval is, is de regering genoodzaakt maatregelen te treffen om die samenleving te beschermen. Hij vroeg ook geduld en begrip voor de situatie waarin de samenleving momenteel zit door de Covid-19 pandemie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May