Extra militairen ingezet voor Covid-beheersing
26 Apr 2021, 14:34
foto


Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft ruim 300 militairen ingezet om de opmars van Covid-19 te remmen. Het gaat hierbij om de ondersteuning aan het ministerie van Volksgezondheid, Bureau Openbare Gezondheidszorg en de politie.

De grenzen bewaken is volgens Mathoera nog steeds een grote uitdaging. Defensie heeft vier posten langs de Marowijnerivier - vanaf Albina tot in het verre binnenland - waarmee extra toezicht gehouden moet worden op de oostgrens. “Binnen onze mogelijkheden proberen wij het toezicht en surveillance te vergroten. Zo hebben we een post gecreëerd te Nieuw-Amsterdam en Coppenamepunt. De Marine is daar bezig om met wat extra surveillance zichtbaarheid te creëren," deelt de bewindsvrouw mee. Samen met de Kustwacht en de Maritieme Autoriteit Suriname wordt er bekeken om de controle te verscherpen.

Vandaag wordt verder overlegd hoe Defensie nog meer kan ondersteunen. De minister benadrukte dat de regering preventief optreedt om zoveel mogelijk besmettingen te voorkomen en levens te besparen, meldt het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May