SRD 4.5 miljoen uitbetaald aan Covid-steun
24 Apr 2021, 18:38
foto
Minister Rishma Kuldipsingh van AWJ. (Foto: CDS)


Vanaf de start van de online-registratie is SRD 4.533.000 aan Covid-19 steun uitbetaald via het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ). Voor februari en maart zijn 1.431 personen uitbetaald. Voor maart alleen zijn dat 1.591 en daarnaast nog een aantal van 160 personen.

Minister Rishma Kuldipsingh laat via de Communicatiedienst Suriname weten dat er verder wordt gegaan met de registraties zolang als de Covid-19-pandemie zich blijft voordoen. Zij roept mensen op die kunnen aantonen dat ze zijn ontslagen, een verminderd inkomen hebben en op zoek zijn naar een baan, zich te registreren. Dit geldt ook voor kleine zelfstandigen of KMO’ers, die geen inkomen hebben gehad in de afgelopen periode.

Tot nu toe hebben 3.610 mensen zich online geregistreerd, van wie 3.022 zijn geselecteerd. Van het resterende deel, dat niet in aanmerking is gekomen, zouden de documenten niet in orde zijn geweest of ging het om ambtenaren die zich ook geregistreerd hadden. Het ministerie is in februari gestart met een nieuwe registratie. Kuldipsingh verduidelijk dat de registratie van de vorige regering niet is afgerond, omdat het bestand vervuild was.

De online-registratie liep vanaf februari en zal in mei ook een week geschieden. Zij onderkent de werkloosheid en zegt dat de regering te allen tijde ondersteunt. Echter zal niet ongelimiteerd Covid-steun gegeven worden. “Het is niet een blijvend iets. Zodra de situatie minder wordt, gaan wij over tot een andere mogelijkheid en stoppen met steun”, laat de minister weten.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May