China schenkt 20.000 wegwerpmaskers
24 Apr 2021, 22:25
foto
De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan overhandigt wegwerpmaskers aan de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee (l)


China heeft 20.000 wegwerpmaskers geschonken aan Suriname in de strijd tegen de Covid-19-pandemie. De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan heeft de schenking donderdag gedaan bij een bezoek aan DNA-voorzitter Marinus Bee. Suriname en China hebben al 45 jaar een strategische samenwerking. Van de 20.000 wegwerpmaskers zullen 15.000 gedoneerd worden aan scholen en diverse sociale instellingen.

DNA heeft al eerder donaties ontvangen van de Volksrepubliek van China. In het verleden zijn laptops en printers geschonken door ambassadeur Yang Zigang. China heeft in de bilaterale samenwerking diverse projecten in Suriname gefinancierd en heeft donaties gedaan. Zo werden in februari 2020 kort voor de uitbraak van de covid-19 pandemie, 180 stuks ziekenhuisbedden geschonken aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica, zegt de Communicatie Dienst Suriname.

China heeft voordat de Covid-19 pandemie uitbrak, veel Surinamers in de gelegenheid gesteld om trainingen in dat land te volgen. De trainingen zullen wederom opgepakt zullen worden als de covid-19 pandemie beheersbaar is, zegt Liu. Bee sprak ook de hoop uit dat de people-to-people uitwisselingsprogramma's en diplomatieke missies tussen beide landen, weer van start kunnen gaan. Hij benadrukte ook dat zowel de coalitie als de oppositie in DNA zich wederom committeert aan de ‘One China Policy’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May