Inspecteur Echteld overleden tijdens detentie
23 Apr 2021, 16:52
foto


Inspecteur van politie Orlando Echteld, die in detentie was in een geldsmokkelzaak, is vandaag overleden. Een van zijn advocaten, Chandra Algoe, vindt het erg dat de man op deze wijze het leven heeft moeten laten. De advocaat zegt dat zij meerdere malen tijdens het vooronderzoek gewezen had op de precaire medische toestand van de inspecteur van politie. De man moest een aantal tabletten per dag innemen.

Echteld heeft 38 dienstjaren en stond op het punt met pensioen te gaan. Hij moest vandaag verschijnen voor het korpsrapport waarbij hij werd opgehaald door de Parketwacht. Hij voelde zich echter niet goed waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij heeft daarbij het leven gelaten. Hij heeft vermoedelijk een beroerte gehad.

Algoe zegt dat het bekend was dat de inspecteur eerder een beroerte had gekregen waarvoor hij medicijnen gebruikte. Dat heeft zij steeds aangehaald bij de verzoeken van de invrijheidstelling bij de rechter-commissaris en het Hof van Justitie over zijn precaire medische toestand. Daaraan is echter steeds voorbijgegaan omdat het Openbaar Ministerie vond dat het onderzoeksbelang aanwezig was.

In deze zaak zou er geprobeerd zijn geld te smokkelen. Algoe wijst erop dat dinsdag in deze zaak nog vier getuigen zijn gehoord. Volgens haar was het duidelijk na het getuigenverhoor dat er niet eens sprake was van een strafbaar feit en dan nog besloot de rechter de detentie voort te zetten van de inspecteur.

Met de dood van de inspecteur eindigt voor hem de strafzaak. Algoe merkt op dat het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijkheid van zichzelf vragen, maar daarmee is Echteld niet geholpen. “De smet op zijn naam gaat nooit gezuiverd worden terwijl er belang bij was dat hij onschuldig werd verklaard door de rechter.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May