20 actieve Covid-gevallen in Nickerie; 4 clusters
22 Apr, 07:40
foto


Nickerie heeft te maken met 20 actieve Covid-19 personen. Er zijn meer besmettingen sinds de 3e golf gaande is. Enkelen zijn reeds genezen verklaard. Radha Ramjattan, coördinator van het Covid-team in het westen, zegt aan Starnieuws dat het om vier clusters gaat. De situatie is zorgwekkend, maar volgens haar nog controleerbaar.

Woensdag zijn vijf positieve gevallen geregistreerd. Drie personen uit één gezin zijn besmet geraakt. De familie had bezoek uit Paramaribo. Eén persoon is uit Coronie overgebracht naar het Mungra Medisch Centrum, terwijl een geïnfecteerde, in Washabo in isolatie is. 

Het is volgens Ramjattan heel belangrijk dat eenieder de basismaatregelen in acht neemt: mondkapjes op, handen wassen en anderhalve meter afstand houden. De boetes moeten uitgedeeld worden aan mensen die zich niet houden aan de maatregelen. In bedrijven moeten er ook mensen zijn die personeelsleden en cliënten controleren.

Op slot doen van een district, is niet effectief volgens Ramjattan. Het district moet worden bevoorraad, terwijl andere diensten ook normaal voortgang moeten vinden. Veel is volgens de coördinator op te lossen met maatregelen. Als iedereen zich eraan houdt, is de besmetting minimaal. 
Advertenties