Rechter: Jullie zijn stevige kerels
16 Apr, 04:27
foto


“Jullie zijn stevige kerels. Waarom gaan jullie niet werken?” vroeg rechter Duncan Nanhoe donderdag aan Kenrich M. en Jonathan E., die verdacht worden van een beroving bij een kapperszaak aan de Franchepanestraat op 29 januari. Hij hield de mannen voor dat deze week een verdachte dodelijk is beschoten door de politie.
 
Op een vraag van Nanhoe verklaarde Kenrich M. dat hij een vrouw te verzorgen heeft en Jonathan E. beweerde een vrouw en een kind te hebben. De politie had kort na de beroving op Kenrich M. geschoten toen hij probeerde te vluchten. Hij liep een schotverwonding in zijn rechterbovenbeen op en moest met de ambulance worden vervoerd voor medische behandeling.

De man kon aan de Jozef Lelystraat worden aangehouden. Samen met Kenrich M. is Jonathan E. in de kraag gevat. De mannen hebben een barbier in een kapperszaak aan de Franchepanestraat overvallen. Daarbij maakten zij een halsketting en een armband buit.
 
Zij waren vermoedelijk tijdens de beroving gewapend met een mes waarmee zij het slachtoffer zouden hebben bedreigd om de sieraden af te staan. Op 22 april zal deze zaak verder worden behandeld. De verdachten krijgen rechtsbijstand van advocaat Maureen Nibte.
 
Advertenties