12 organisaties hebben sportmateriaal ontvangen van ROS
14 Apr, 23:03
foto
Twaalf organisaties hebben sportmateriaal gedoneerd gekregen van het ministerie van ROS.


Twaalf buurt- en sportorganisaties hebben sportmateriaal gekregen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Deze organisaties zijn op basis van een toetsing geselecteerd om in aanmerking te komen voor sportmateriaal. De overdracht vond woensdag plaats in de Anthony Nesty Sporthal.

Met deze donatie wil het directoraat Sportzaken een bijdrage leveren aan het bevorderen van een gezonde levensstijl op een creatieve manier. Volgens onderdirecteur Sportaccomadaties en Ruimten, Lorenzo Atida, wordt ingespeeld op de behoefte van de verschillende verenigingen. Het directoraat Sportzaken heeft de taak om te faciliteren en technische assistentie te verlenen. Het stimuleren en bevorderen van sport en bewegen in het dagelijkse programma van het individu ligt verder hoog in het vaandel bij ROS, zegt Atida. "Een gezonde leefstijl heeft niet alleen voor het individu voordelen, maar ook voor ons land. Omdat een gezonder volk beter kan produceren wat dan weer zorgt voor een beter welvaarts- en welzijnsniveau voor elke burger". Dit is volgens Atida ook opgenomen in het Gericht Nationaal Sportbeleid 2020-2030.

ROS vindt het belangrijk om de organisaties, die zich bezighouden met sport en spel een steun in de rug te geven. Het is bekend, dat de sportorganisaties het niet makkelijk hebben, zegt onderdirecteur Administratieve Diensten, Kelvin Koniki. Hij vindt dat sport heel belangrijk is voor niet alleen de gezondheid, maar ook voor de geest. "Middels sport krijg je skills mee, die een bijdrage leveren in de doorgroei tot goed burgerschap". Het ministerie waardeert de rol van deze organisaties enorm en zal ze blijven aanmoedigen, dit werk voort te zetten.

Volleybal Vereninging SVV, General Boys, The Boys Foundation, Stichting Maw Ku Maw, Jongeren Organisatie Boto Pasi, SV Voorwaarts, Atletiek Sport, VV Prako Boys, SV Leo Victor, Stg Weid Mijn Lammeren en Sociaal Groep Anders dan Anders, hebben sportmateriaal ontvangen.
Advertenties