Fransen plannen particulier ziekenhuis in Suriname
20 Mar 2021, 16:44
foto
President Chan Santokhi (m) poseert met de delegatie van de Frans-Guyanese gezondheidsonderneming Guyane Santé. (Foto: CDS)


“Hij heeft de deur geopend en meteen een meeting gepland met de minister van Volksgezondheid”, zegt Anne Mathieu, representative van Frans-Guyana in Suriname, over de reactie van president Chan Santokhi op de plannen van de Frans-Guyanese gezondheidsonderneming Guyane Santé voor het opzetten van een particulier ziekenhuis in Suriname. Een delegatie uit Frans-Guyana heeft de mogelijkheid van direct foreign investment vrijdag op het Kabinet van de President met Santokhi besproken.

Parlementariër Ronny Aloema, die ook aanwezig was tijdens de presentatie, zegt dat Guyane Santé drie particuliere ziekenhuizen heeft opgezet in het buurland. “Hun zorg is volgens EU-standaarden en ze willen ook in Suriname zulke projecten opzetten”, zegt Aloema. Hij vindt het ook een mooie gelegenheid voor de integratie met Frans-Guyana, daar met de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana het personenverkeer zal toenemen.

Aloema meent dat de Surinaamse gezondheidszorg naar een andere standaard moet en dat het project daarom heel veel voor het land kan betekenen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zal volgens hem relevante informatie over de Surinaamse gezondheidssector verschaffen aan de Fransen.

De delegatie heeft ook plannen voor het trainen van artsen en uitwisselingen op het gebied van gezondheidszorg met Santokhi gedeeld, meldt de voorlichting van Volksgezondheid. Mathieu zegt dat Frankrijk en Frans-Guyana over veel kennis op dat gebied beschikken en dat met Suriname erbij, de landen wederzijds voordeel aan deze projecten kunnen hebben.  

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May