OM eist 24 maanden cel tegen 'oppas opa'
19 Mar 2021, 11:34
foto


Tegen Deric D. (53) is 24 maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist voor het seksueel misbruiken van twee meisjes van 7 en 11 jaar. De slachtoffers vertelden dat hun opa Deric D. die de oppas deed, seksuele handelingen met hen heeft gepleegd.

De kinderen zouden voor de oppas bij de verdachte zijn gebracht, waarbij de man zich aan hen heeft vergrepen. Deric D. ontkent schuldig te zijn. Volgens hem had hij de kinderen gewaarschuwd om netjes te zitten. Raadsman Murwin Dubois pleitte dat het opleggen van straf voor rechters steeds ingewikkelder wordt. Hij vindt dat steeds de vraag gesteld moet worden wat het doel is van de straf. Volgens hem maken deskundigen onderscheid tussen straffen in theorie en in de praktijk. Hij vindt dat het dan duidelijk is dat een rechter bij het opleggen van een straf veel meer doet dan gewoon maar even in het Wetboek van Strafrecht kijken.

Dubois zegt dat rechters allereerst het moderne doel van straffen in het oog moeten houden. Hij vindt dat er meer factoren een rol spelen. Daarbij moet nagegaan worden of een straf effectief is bij een specifieke dader. Ook is de vraag of het voor de maatschappij helder is waarom een dader een bepaalde straf krijgt opgelegd. De verdediging stond stil bij de vraag of de straf effectief is bij een specifieke dader. “Dan is de persoon van de verdachte centraal zulks in samenhang bekeken met de omstandigheden waaronder het strafbare feit is gepleegd.”

Dubois zegt dat er sinds de inverzekeringstelling van de verdachte geen minderjarige kinderen thuis bij de man zijn gegaan. De familie van de slachtoffers heeft de banden verbroken met de familie van de verdachte. Op 20 mei zal Deric D. zijn laatste woord voeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May