President belooft oplossing fileprobleem 'Bosjebrug'
07 Mar 2021, 06:44
foto
Het fileprobleem rondom de Jules Wijdenbosch brug is een verergerend dagelijks probleem. President Chan Santokhi wil dat er binnen enkele maanden een oplossing komt. (Foto: René Gompers)


Om het fileprobleem op en rondom de ‘Bosjebrug’ op te lossen zullen de veerboten moeten varen tussen Leonsberg en Nieuw Amsterdam. Ook moet  de weg van Tamanredjo naar Kaaimangrasi geasfalteerd worden. Dit heeft president Chan Santokhi voorgesteld op Commewijne zaterdag. De brug wordt dan “totaal ontlast”, stelt hij.

Santokhi heeft tijdens zijn toespraak aangehaald dat tijdens al zijn bezoeken aan Commewijne, het ontbreken van water en de filevorming altijd hoog op de lijst van problemen staan. Aan het oplossen van het waterprobleem wordt gewerkt. Plannen worden besproken. Zaterdag zijn concrete stappen gemaakt om een station te bouwen dat water uit de Surinamerivier gaat zuiveren en leveren aan het district. Hoewel het project een jaar gaat duren wil Santokhi dat er over zes maanden al gezond en veilig water uit de kranen in Commewijne stroomt.

De president wil het fileprobleem ook snel opgelost hebben. “Minister OW, als we het dit jaar nog kunnen doen, laten we die weg van Tamanredjo naar Kaaimangrasie asfalteren,” roept hij op. “Het is geen lange weg. Zodat er een opening is naar het zuiden voor het verkeer. Laten we die weg aanleggen.”

“Het tweede, dat ding van die veerboten,” vervolgt Santokhi. “Breng het verkeer naar de noordelijke kant, naar Nieuw Amsterdam. En zorg dat er daar overgestoken kan worden naar Leonsberg. Een deel (van het verkeer) kan dan noordelijk, een deel zuidelijk zodat de brug totaal ontlast wordt van verkeer.” De overheid hoeft hier niet veel te doen merkt de president op. “Dit kan binnen enkele maanden gedaan worden,” stelt hij. “Vooral dat van de veerboten. Dat moeten particulieren doen in samenwerking met SMS. Laten ze dat gaan uitvoeren.”

René Gompers
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September