Castelen gevraagd SSEB-voorzittershamer te hanteren
01 Mar, 06:41
foto
Guno Castelen, voorzitter van de SSEB.


De Surinaamse Servicestation en Exploitantenbond (SSEB) heeft besloten vakbondsleider Guno Castelen te belasten met het voorzitterschap. Dit besluit is genomen door het oude bestuur onder leiding van Sirodjenie Jankie én de leden. Jankie is ondervoorzitter in het nieuwe bestuur.

Castelen om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij is benaderd door SSEB om de voorzittershamer op zich te nemen. Na gesprekken is Castelen akkoord gegaan hiermee. Hij was adviseur van de SSEB toen wijlen Fred Derby, die aan de wieg gestaan heeft van deze bond, de leiding had. Castelen zegt dat het om een bijzondere bond gaat omdat de pomphouders die moeten dealen met de oliemaatschappijen, ook werkgevers zijn.

Hij zegt dat in een goede sfeer met de oliemaatschappijen gesproken zal worden over de winstmarge die de pomphouders zouden moeten krijgen. De olieprijzen zijn aan het stijgen, maar op basis van argumenten moet het mogelijk zijn om overeenstemming te bereiken over de winstmarge. De SSEB heeft gekozen voor een neutrale persoon als voorzitter die geen pomphouder is. Castelen zegt dat hij de uitdaging aangaat.

Jankie zegt in gesprek met Starnieuws dat het voor haar een leerrijke samenwerking wordt, gezien de veelzijdigheid van Castelen. De SSEB heeft al eerder in C-47 verband samengewerkt met Castelen. De vakbondsleider heeft toegestemd om de bond te leiden, nadat hierover volledige overeenstemming was binnen de SSEB.

De leden van de SSEB hebben Jankie gevraagd om deel te blijven uitmaken van het bestuur. Dit is belangrijk voor de continuïteit en de kennis en ervaring die Jankie heeft. Een van de eerste zaken die aangepakt zal worden is de winstmarge. De servicestation exploitanten willen een hogere winstmarge. Er is ook een verschil tussen de marge die de oliemaatschappijen betalen.

De SSEB hoopt dat met de vakbondservaring van Castelen, die ook jurist is, goede resultaten bereikt zullen worden bij de onderhandeling over de winstmarge. De pomphouders hebben diverse malen aangekaart dat hun exploitatiekosten toenemen en willen een betere waardering voor het werk dat ze doen.

Advertenties