Gouddelver aangehouden voor verwonden collega
28 Feb, 13:17
foto


De gouddelver P.N. (38) die  op een collega schoot, is door medewerkers van een politie detachement te Stoelmanseiland aangehouden.

Het politieonderzoek wees uit dat P.N. al geruime tijd ruzie had met een groepje mannen, met wie hij op dezelfde goudconcessie werkte. Ondanks hij volgens zijn verklaring toestemming had om daar werkzaamheden te verrichten, mocht P.N. van de mannen niet in het gebied werken.

Afgelopen week liep de situatie uit de hand, waardoor de mannen in een schermutseling raakten. P.N. liep een snijverwonding op aan zijn linkeroog. Op een gegeven moment kreeg hij de kans om naar het jachtgeweer te grijpen en schoot op één van de mannen uit de groep met wie hij had gevochten. Het slachtoffer liep een schotverwonding op in zijn dijbeen en is vermoedelijk voor medische hulp naar Frans-Guyana gegaan.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is P.N. in verzekering gesteld. Het jachtgeweer die hij illegaal in zijn bezit had is hangende het onderzoek in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties