Verdachte dodelijk geraakt door kogel ondernemer
25 Feb, 21:32
foto


De ondernemer P.T. (30) heeft donderdagnacht een man, van wie de gegevens nog onbekend zijn, bij een poging tot beroving, dodelijk geraakt.

Het schietincident vond plaats aan de Martin Luther Kingweg. De ondernemer verklaarde tegenover de politie dat hij arbeiders thuis had afgezet. Bij terugkeer op zijn woonadres constateerde hij onregelmatigheden.

Het viel hem op dat enkele koeien die hem toebehoren uit de stal waren, waardoor hij op controle uitging. Hij trof twee onbekende mannen op zijn erf aan, van wie één gewapend was met een vuistvuurwapen. Bij het zien van de ondernemer, werd het vuur op hem geopend. Met een vuistvuurwapen dat hij bij zich had, beantwoorde hij het vuur en schakelde de politie in. De ondernemer P.T. liep geen letsels op, meldt de politie Public Relations.

Op één van de omliggende percelen troffen de politieambtenaren een man aan. Hij bleek schotverwondingen te hebben opgelopen aan zijn rechter scheenbeen, linkerknie en linkerzijde van zijn stuit en vertoonde geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam, stelde de dood vast.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn het ontzielde lichaam van de verdachte en het vuistvuurwapen van de ondernemer, in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Aan de aanhouding van de tweede verdachte wordt gewerkt.

Advertenties