Legertop wordt binnenkort vervangen
24 Feb, 19:11
foto
President Chan Santokhi spreekt de officieren toe. Hij heeft hen meegedeeld dat er binnenkort een nieuwe legerleiding komt.


De leiding van het Nationaal Leger wordt vervangen. Dit heeft president teven opperbevelhebber van de Strijdkrachten dinsdag meegedeeld in de Memre Buku Kazerne. Hij sprak de 112 officieren toe, na hun beëindiging. 

Binnenkort wordt de nieuwe leiding van het Nationaal Leger gepresenteerd, zei Santokhi. De regering is bezig met afrondende gesprekken, melde de Communicatie Dienst Suriname. "Binnenkort gaat u meer informatie krijgen, omdat wij het proces ingezet hebben bij de verschillende veiligheids-, opsporings- en ordediensten om de reorganisatie goed op gang te brengen, het management te versterken, de apparaten door te lichten en met reorganisatie en herstructurering te komen. Dat geldt ook voor het Nationaal Leger,” deelde de president mee. 

Santokhi achtte het van belang om aan te geven waar de defensieorganisatie staat na zeven maanden regering Santokhi/Brunswijk. Hij gaf aan dat er veel gaande is op het gebied van reorganisatie. De top van de regering voert regelmatig gesprekken met Defensieminister Krishna Mathoera over het leger en de legerleiding.
Advertenties