Correctie bij New Surfin N.V. niet mogelijk
18 Feb 2021, 12:40
foto
Assembleelid Tashana Lösche


(Ingezonden)

Wij hebben met z’n allen de ontwikkelingen rondom New Surfin N.V. gevolgd. Ik stond versteld van de opmerkingen geuit door sommige collega's van de overzijde. Als nieuw lid van het hoogste college van Staat acht ik het derhalve noodzakelijk diverse passages te verduidelijken van enkele wetten die zijn overtreden.

Artikel 32 van de Comptabiliteitswet 2019 is duidelijk hoe een staatsbedrijf opgericht dient te worden. In de leden 4, 5, 6 en 7 van dit artikel zijn duidelijke vereisten vastgesteld. Deze houden kort samengevat in:
1. dat 30 werkdagen voor de oprichting de betrokken minister De Nationale Assemblee van dit voornemen moet mededelen,
2. dat voorafgaand aan deze mededeling, dit voornemen goedkeuring dient te hebben van de Raad van Ministers,
3. dat de mededeling aan De Nationale Assemblee gedocumenteerd en schriftelijk dient te geschieden en
4. dat de Nationale Assemblee besluit of voorafgaand de voorgenomen rechtshandeling een
machtiging bij wet vereist is.

Bij de oprichting van New Surfin N.V. zijn deze wettelijke regelingen overtreden. Wat het erger maakt zijn de opmerkingen van de coalitiepartners van de VHP. De heer G.Rusland, die tevens staatsadviseur is, geeft in een dagblad, d.d 8 februari 2021, aan niet op de hoogte te zijn van de oprichting van deze N.V. Via dit medium hebben wij ook op 12 februari 2021 mogen lezen dat vicepresident R. Brunswijk zijn misnoegen heeft geuit en dat ook hij eveneens niet op de hoogte was van de oprichting van New Surfin N.V.

Deze zaken geven duidelijk aan dat de minister van Financiën en Planning, de minister van Buitenlandse Zaken, de adviseur van de president en de 2 Nederlanders, die allemaal betrokken zijn bij de oprichting van New Surfin N.V. gehandeld hebben zonder de wettelijke regelingen in acht te nemen. Verder kan gesteld worden dat de intentie van deze heren nimmer correct kan zijn geweest.

Correcte intenties van de regering worden in het huis van het volk, De Nationale Assemblee, besproken en kenbaar gemaakt. Het schuwt geen transparantie en is niet geheimzinnig. Dat heeft allemaal te maken met goed en behoorlijk bestuur. Twee zaken die zeker in artikel 32 van de comptabiliteitswet 2019 zijn vereist. Dit is een van de redenen waarom aan deze handelingen consequenties verbonden dienen te worden. De overtreding van deze wettelijke regelingen brengt met zich mee dat ook andere wetten zijn overtreden.

Indien volgens de wet New Surfin N.V. geen staatsbedrijf is of kan zijn, hebben deze ministers, de presidentsadviseur en de Nederlanders een private onderneming opgericht. Deze private onderneming is met staatsmiddelen opgericht. Dit brengt met zich mee dat ook de Anti-corruptiewet artikel 13 en artikel 20 is overtreden. Staatsmiddelen zijn aangewend ten eigen bate of ten bate van de politieke partij waartoe deze twee ministers en de Nederlanders behoren. Trouwens in die onderneming zitten alleen VHP'ers. En ook al persisteren deze heren dat New Surfin N.V. een staatsbedrijf is, is de comptabiliteitswet en de Anti-corruptiewet overtreden. Het is dus alleen billijk en redelijk dat de procureur-generaal gevraagd wordt om een strafrechtelijk onderzoek te plegen naar de handelingen van deze heren.

Alleen in het kader van de oprichting zijn zoveel wettelijke regelingen overtreden. Over de artikelen van de akte van oprichting valt er veel meer te schrijven, waaruit blijkt dat ook andere wetten zijn overtreden. In elk geval kan er reikhalzend uitgekeken worden naar hoe de huidige coalitie deze grove overtreding van de wet zal corrigeren. Mijn inziens kunnen wettelijke overtredingen niet worden gecorrigeerd. Er zijn daaraan altijd consequenties verbonden waarvoor men moet instaan.  

Tashana Lösche
Lid van de Nationale Assemblee

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May