NH en Rosebel voeren projecten uit in binnenland
18 Feb 2021, 10:36
foto
De overhandiging van de contracten voor uitvoering van projecten in Brokopondo en Sipaliwini.


Bewoners van het district Brokopondo mogen uitkijken naar het plaatsen van LED-straatverlichting in hun woongebied. Het gaat om een van de projecten waaronder Stichting Rosebel Community Fund (RCF) en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) maandag hun handtekening hebben geplaatst. Het gaat om financiering van een drietal projecten in de districten Brokopondo en Sipaliwini.

In district Sipaliwini zal gewerkt worden aan de duurzame verbetering van de drinkwatervoorziening en het elektrificatiesysteem in het Pikin Saramaccagebied. De totale kosten zijn geraamd op USD 487.000 en de oplevering van de projecten is geprojecteerd voor het derde kwartaal van 2021. Het RCF zal zorgdragen voor USD 401.000 aan middelen en equipement, en het ministerie zal inkomen met arbeid, materiaal en logistieke ondersteuning tijdens de uitvoering, meldt Rosebel Gold Mines Corporate Communication

De ondertekenaars van de overeenkomsten waren Sharmila Jadnanansing van RCF, minister van NH, David Abiamofo, hoofdkapitein Edson Tweeling en Ludwig Mendelzoon, districtscommissaris van Brokopondo.

De LED-lampen zullen worden aangesloten op het EBS-netwerk en er komen extra straatverlichtingspunten. Bij publieke plekken zoals gemeenschapscentra, scholen en aanmeersteigers zullen ook op zonne-energie aangesloten lichtpunten, worden geplaatst. In het Pikin Saramacca gebied, zullen voor de dorpen Njun Jacobkondre, Baling, Bilawatra en Misalibi de uitbreiding van het elektriciteitsnet en het drinkwaterdistributienet plaatsvinden. Ook zal elk dorp over een eigen waterzuiveringsinstallatie beschikken, aangedreven met zonne-energie.

“Deze projecten zijn gekozen op basis van de door de gemeenschappen geselecteerde prioriteitsgebieden, en hun bijdrage voor onderhoud zal van cruciaal belang zijn,” zegt Jadnanansing over de totstandkoming van de projecten. RCF geeft prioriteit aan projecten die bijdragen aan gezondheid, veiligheid en duurzame economische voordelen. “Schoon drinkwater en elektriciteit zijn basisvoorzieningen die de kwaliteit van het leven verbeteren, sociale en economische activiteiten ondersteunen, en tot lange termijn voordeel zijn van de gemeenschappen.”

Volgens Abiamofo wordt met de projecten invulling gegeven aan het beleid van het ministerie om duurzame ontwikkeling van de leefgemeenschappen teweeg te brengen. RCF zegt in een persbericht dat zij zich in 2021 vooral zal richten op het financieren van projecten die inkomsten genereren voor de gemeenschappen in de districten Brokopondo en Sipaliwini.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May