Suriname gaat kijken naar vaccinatieplan Israël
18 Feb 2021, 02:53
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft een grote donatie gehad van Israël. (Foto: CDS)


Suriname zal afkijken van Israël als het gaat om het toedienen van het Covid-19-vaccin. "Israël is zeker het voorbeeld van hoe het moet gaan met vaccins," zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Israël is met 7 miljoen vaccins het land met het hoogste percentage toegediende vaccins.

Ramadhin zegt dat Suriname de nodige logistieke ondersteuning zal vragen en zal nagaan hoe het vaccinatieplan van Israël kan worden toegepast in het land. Israël heeft woensdag 63 dozen met persoonlijk beschermingsmateriaal gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Het gaat onder andere om een grote partij chirurgische maskers, schoenbeschermers en chirurgische kleding. Minister Ramadhin spreekt van een zeer grote donatie, schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Bescherming is de enige bewezen methode om besmetting te voorkomen, zegt de bewindsman. Hij is de Israëlische regering dan ook dankbaar voor deze donatie die zal worden verdeeld aan de eerstelijnszorgverleners van de verschillende gezondheidsinstellingen. Ramadhin blijft uitkijken naar meer Covid-19-ondersteuning vanuit andere landen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May