Somohardjo begrijpt gang Soerdjan naar de rechter niet
17 Feb 2021, 13:54
foto
Ex-minister Lekhram Soerdjan


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken begrijpt niet waarom ex-minister Lekhram Soerdjan naar de rechter is gestapt over de ziektekostenverzekering. Volgens de bewindsman is er niks veranderd aan de verzekering. Enige wat is aangepast, is de procedure. Ex-ministers moeten wat ze betaald hebben, declareren. En als ze niet kunnen voorschieten, kan de Staat inkomen, zegt Somohardjo in gesprek met Starnieuws.

Soerdjan is naar de rechter gestapt. Hij heeft gevorderd dat hij van de Staat algehele eerste klasse vrije geneeskundige behandeling en verpleging binnen Suriname moet genieten. Dit ten laste van de Staatskas, zoals geregeld in de Wet Financiële Voorzieningen Ministers en Onderministers.

De ex-minister heeft gevraagd aan de rechter om de Staat te veroordelen om hem te voorzien van het 'Platinum-pakket'. Hierin zijn de voorzieningen opgenomen voor de (ex-)ministers en hun gezinnen. Somohardjo legt uit dat de voorzieningen een zware druk leggen op de Staatskas. Daarom is besloten dat ex-ministers het bedrag kunnen declareren, waardoor niet elke maand voor meer van 150 ex-ministers en hun gezinnen bij de verzekering een hoog bedrag betaald moet worden.

Soerdjan is in april 2018 minister geworden. Hij was eerst op Landbouw, Veeteelt en Visserij. In mei 2019 jaar nam hij het roer over bij Ruimtelijk Ordening, Grond- en Bosbeheer. In juli 2019 is Soerdjan in ongenade gevallen, waarbij hij met verplicht verlof was gestuurd door toenmalige president, Desi Bouterse.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May