Onbeschaamde inbreker krijgt vijftien maanden celstraf
17 Feb 2021, 05:47
foto


Mitchel W. is dinsdag veroordeeld tot vijftien maanden celstraf voor het plegen van een inbraak in een woning op het Militair project in het district Commewijne op 17 oktober vorig jaar. Rechter Duncan Nanhoe ging lager dan de strafeis van een jaar en acht maanden van officier van justitie Rita Sitaram.

Sitaram zei in haar requisitoir dat Mitchel W., die eerder is veroordeeld, onbeschaamd is geweest want hij pleegde inbraak in de woning van de benadeelde maar ging daarna om zijn medeleven bij haar te tonen. De man bood de benadeelde een televisie aan.

De rechter sloeg ook acht op deze gedraging van Mitchel W. De man heeft bekend dat hij de inbraak heeft gepleegd. Hij verkocht de gestolen spullen voor een ander die door de politie in beeld kon worden gebracht. De politie trof de goederen aan die zijn herkend door de benadeelde.

De achterdeur van het pand van de aangeefster was geforceerd om de spullen te kunnen stelen. Advocaat Harold Belfor betoogde dat Mitchel W. heeft bekend en vroeg strafvermindering. Hij vroeg om desnoods een gecombineerde straf op te leggen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May