Sewdien doet water in wijn in kwestie Cevihas
15 Feb 2021, 16:50
foto
LVV-minister Pralad Sewdien is tot een vergelijk gekomen met de bonden bij Cevihas en SAIL. (Foto: CDS)


Niet 80 maar 30 Redsnapperboten zullen nu worden afgehandeld door SAIL. Het gaat om Redsnapperboten die onder contract staan van SAIL. De rest van de Redsnapperboten zullen net als voorheen weer bij Cevihas aanmeren.

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft daarover overeenkomst bereikt met de personeelsbonden bij SAIL en Cevihas. Er is ook afgesproken dat Cevihas de kwaliteit van zijn dienstverlening dusdanig meot verbeteren dat de afhandeling van de boten binnen drie dagen is afgerond. Boten die niet kunnen worden afgehandeld, zullen na inklaring en visitatie door de douane door Cevihas worden doorverwezen naar de lokatie van de verwerker om uit te laden.

Cevihas zal ook werken aan meer marktconforme prijzen, die zij met zijn cliënten in een bilateraal akkoord zal overeenkomen. Sewdien laat optekenen door de Communicatie Dienst Suriname dat uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de Redsnapperboten maar een paar aanlandingen per jaar hier hbben. De bewindsman wil daar een eind aan brengen door de vergunningsvoorwaarden aan te scherpen. Daarmee hoopt hij de export van Redsnapper vanuit Suriname te verdubbelen.

Het personeel van Cevihas was woedend toen Sewdien eind januari besloot zo'n 80 Redsnapperboten te laten afhandelen door SAIL, "omdat SAIL in moeilijk vaarwater zit." Cevihas zag met het besluit van Sewdien, 40% van zijn inkomsten wegvallen. Via dialoog met de vakbondsleiders van beide bedrijven die onder het ministerie van LVV vallen, is er nu een middenweg gevonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May