Een liter benzine naar SRD 11.98 per liter
06 Feb 2021, 01:52
foto


De prijs van een liter ongelode benzine is bij SOL per vandaag met 24 cent gestegen. Nu moet SRD 11.98 neergeteld worden voor een liter benzine. De maximumprijs is door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie vastgesteld op SRD 12.01. De oliemaatschappij heeft besloten om iets onder dit bedrag te zitten. Een liter benzine met additieven kost SRD 12.18.

Over de verhoging van de brandstofprijzen zijn vrijdagavond vragen gesteld in De Nationale Assemblee. Gevreesd wordt dat de prijzen weer de lucht ingaan omdat de brandstofprijzen doorwerkt. Aan de regering is gevraagd om de situatie te bekijken.

Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning deelde mee dat de prijzen inderdaad zijn gestegen, maar dit niks te maken heeft met de wisselkoers. De brandstofprijzen worden berekend op basis van de unificatiekoers van SRD 14.29. De bewindsman gaf aan dat de prijs van olie op de wereldmarkt is gestegen. De prijsstijging aan de pomp heeft hiermee te maken.

Assembleelid Melvin Bouva (NDP) vroeg de regering om de benzineprijs te houden op 10.99 zodat de samenleving niet de dupe wordt. Er wordt genoeg betaald aan governmenttake. Asis Gajadien (fractieleider coalitie) merkte op dat de regering niet kan blijven subsidiëren. "Wij gaan voor prudent beleid", stelde hij.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April