Man en vrouw ingesloten na beschieting
28 Jan 2021, 17:02
foto


In de zaak waarbij een politieagent in haar buikstreek is geraakt, zijn D.K. (22) en B.N. (50) door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in het ressort Munder in de kraag gevat. Na overleg met het Openbaar Ministerie is D.K. voor poging tot moord, poging doodslag, zware mishandeling en vernieling in verzekering gesteld, terwijl de verdachte B.N. ter zake diefstal middels geweldpleging is ingesloten.

Het onderzoek wees uit dat de schutter D.K. zich vermoedelijk in de nabije omgeving bevond, alwaar de politievrouw woonachtig is. Daarbij merkte zij op dat het voertuig van B.N. op het erf van de politieagent stond geparkeerd. Zij schoot met een gasbuks op de achterruit en de ruit van het linker achterportier.

De politieagente liep zonder haar dienstwapen naar buiten. D.K. merkte dit op en schoot gericht op de politievrouw die daarbij in haar buik werd geraakt. Per ontboden ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling mocht zij naar huis.

B.N. heeft onder bedreiging van een scherp voorwerp, D.K. de tas en het wapen afhandig gemaakt. Het gewonde slachtoffer verklaarde dat de verdachte B.N. haar wederhelft is, wat hij ook bevestigde.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May