Amoksi: Boete overtreden Covid-maatregelen verhoogd
27 Jan, 04:47
foto
Minister Kenneth Amoksi tijdens een virtuele persconferentie.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie heeft op een persconferentie dinsdag meegedeeld dat de boetelijst aangescherpt is voor het overtreden van de Covid-maatregelen. De Wet Uitzonderingstoestand is in werking. Wie ondanks het verbod toch feesten organiseert, zal SRD 5.000 moeten neertellen. De 'hang-mannen' en 'hang-jongeren' die bij winkels hangen en in het openbaar drinken, worden ook streng aangepakt.

Veel vreemdelingen doen Suriname illegaal aan. Zij hielden zich op in schoeners nabij de Nieuwe Haven. De politie heeft ingegrepen door schoeners te verwijderen. De Maritieme politie is ook met verhoogde controle bezig op de schoeners. De politie zal meer road-blocks opzetten vanaf 19.00 uur om de rust terug te brengen. De controle op bruggen blijft. Ook zullen road-blocks zijn op strategische posten, waarbij mensen naar recreatieoorden trekken.

De politie krijgt ondersteuning van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, naast de ondersteuning van Defensie. De bestuursdienst, BOG, Arbeidsinspectie. Al deze groepen worden ondergebracht in de Covid-brigade. Er zal alles aan gedaan worden om ervoor te zorgen dat mensen de regels niet overtreden. Indien iedereen zich houdt aan de regels, wordt de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen gegaan.
Advertenties

Saturday 06 March
Friday 05 March
Thursday 04 March