DNA-leiding vraagt juridische advies besluit Akiemboto
24 Jan, 00:55
foto
Sergio Akiemboto


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft juristen in de arm genomen om hem te adviseren over het feit dat Sergio Akiemboto (NDP) teruggekomen is op zijn besluit. Akiemboto had schriftelijk het lidmaatschap van De Nationale Assemblee opgezegd, maar heeft zijn brief ingetrokken.

Bee zegt aan Starnieuws dat hij zich nog niet zal uitspreken over deze nieuwe ontwikkeling, omdat hij wacht op het juridische advies. Akiemboto heeft zijn ontslagbrief ingediend op 5 januari. Als het goed is, is de procedure voor zijn vervanging ingezet. De Assembleevoorzitter blijft echter erbij dat hij nog geen publiekelijke uitspraken zal doen.

Verschillende juristen stellen dat Akiemboto niet kan terugkomen op zijn besluit, omdat de brief geaccepteerd is. Er is publiekelijk mededeling van gedaan dat hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd.

Akiemboto heeft meegedeeld in een persbericht dat het beroep dat op hem gedaan is door delen van het traditioneel gezag, de achterban en enkele ondersteunende maatschappelijke groeperingen, hebben geleid tot zijn besluit om de brief in te trekken.
Advertenties