Stafleden Luchthavenbeheer willen uitbetaling salaris
17 Jan, 06:40
foto


Stafleden van Luchthavenbeheer zijn er verontwaardigd over dat ze 50% van hun salaris (in US-dollar) over december niet uitbetaald hebben gekregen. Zij hebben de raad van commissarissen (rvc), onder leiding van Narpath Bissumbar, en directeur Vijay Chotkan te kennen gegeven dat gaat om onbehoorlijk bestuur, aangezien daarover vooraf niet is gecommuniceerd. Vicepresident Ronnie Brunswijk en president Chan Santokhi hebben aangegeven in De Nationale Assemblee dat mensen te veel zouden hebben ontvangen.

Een deel van de salarissen wordt in SRD uitgekeerd en 50% is een US-dollar component. Er zouden wisselkoersen zijn gebruikt volgens de regeringsfunctionarissen, waarbij het bedrijf zou zijn benadeeld. Volgens de president heeft een directielid 80.000 te veel ontvangen. Starnieuws verneemt dat de rvc Sjon van Tewarie van Waterhouse NV ingehuurd heeft om een onderzoek te verrichten. Er moet bijkans US$ 30.000 worden betaald aan dit bureau.

De stafleden van Luchthavenbeheer hebben de rvc en de directie opheldering gevraagd over wanneer het resterende deel van de salarissen uitbetaald zal worden. Het besluit tot het niet volledig uitbetalen van de salarissen is genomen door de rvc. De directeur is opgedragen om de beslissing van de rvc af te wachten. Stafleden hebben intussen een advocaat in de arm genomen om juridische stappen te ondernemen om hun salarissen volledig uitbetaald te krijgen.


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March