Minister Juspol kondigt harde maatregelen aan
10 Jan, 22:24
foto
Bij de protestactie vrijdag zijn de Covid-19-maatregelen overtreden. En was er bovendien geen vergunning gegeven voor de actie. (Beeld: René Gompers)


Voor het voeren van protestacties is er een toestemming of vergunning van de daartoe bevoegde instantie nodig. De politie zal zonder aanzien des persoons hard optreden tegen personen of organisaties die de wettelijke bepalingen overtreden. Het ministerie van Justitie en Politie waarschuwt dat het niet zal toelaten dat de rust en orde in de samenleving worden verstoord.

De wereld verkeert thans in een situatie waarbij regeringen alles in het werk stellen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Ook Suriname, zegt het ministerie van Justitie en Politie in een persbericht. Samenscholingen van grote groepen mensen zullen niet worden getolereerd. De reactie van het ministerie volgt op de protestactie die vrijdag voor het parlementsgebouw is gehouden. De leider van de actie, Sibrano Pique, heeft voor maandag weer een actie aangekondigd.

"Personen of organisaties dienen conform de wettelijke bepalingen hun activiteiten te ontplooien. Geen enkele vorm van illegaliteit zal worden toegestaan." Het ministerie wijst erop dat de politie en andere veiligheidsdiensten waar nodig zullen worden ingezet om de rust en orde te handhaven.
Advertenties