Politiek analist Ramsamooj mag Suriname voorlopig niet uit
29 Dec, 16:47
foto
Politiek analist Derek Ramsamooj


Derek Ramsamooj (59) die als verdachte was opgesloten in het onderzoek naar onrechtmatigheden bij de Surinaamse Postspaarbank, is vrijgelaten, maar mag het land nog niet verlaten. De Trinidadiaan die een regionale politiek analist is was vanaf 6 oktober in hechtenis.

"Ze hebben mijn computers, telefoon en paspoort," vertelt Ramsamooj aan Caribbean Media Corporation (CMC). Hij zegt dat zijn voornaamste focus nu is om ervoor te zorgen dat hij weer helemaal gezond is. Ramsamooj die diabeet is, had gedreigd om in hongerstaking te gaan. Volgens hem weet hij nog steeds niet op welke gronden hij was aangehouden. Hij vertelt dat er geen aanklacht tegen hem is ingediend. De Trinidadiaan verheugt zich daarom op een proces, waar hij zou moeten horen wat de redenen van zijn arrestatie zijn geweest.

Ramsamooj heeft gewerkt voor politieke partijen in het Caribisch Gebied, waaronder Jamaica, Guyana, Grenada, St. Lucia en St. Kitts-Nevis. In Suriname heeft hij zijn diensten verleend aan de NDP waarvoor hij via de SPSB is uitbetaald. In het SPSB-fraude-onderzoek zit ook ex-directeur Ginmardo Kromosoeto al maanden in hechtenis.
Advertenties