Clusterteam treedt op tegen bedrijven die niet open mogen
26 Dec 2020, 06:42
foto
Het clusterteam bezig met een inspectie in een supermarkt. Er wordt streng optreden tegen ondernemers die zich niet houden aan de protocollen. (Foto: CDS)


Tegen de bedrijven die niet behoren tot de essentiële diensten en toch open zijn voor het publiek, zullen er harde maatregelen getroffen worden en eventueel overgegaan worden tot intrekking van de vergunning. Ook zijn uitvaartbedrijven verplicht contact te maken met het Clusterteam dat de nabestaanden zal begeleiden, aan de hand van de Covid-19 preventie protocollen voor uitvaarten.

De clusterinspectie wordt gedaan door zes ministeries. De afgelopen dagen zijn er harde maatregelen getroffen tegen bedrijven die de Covid-19 protocollen niet (voldoende) naleven. Dit om de verspreiding van het virus te beperken en zorg te dragen voor veilige werkomstandigheden, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Het gaat om de clusterinspectie die gedaan wordt door de Arbeidsinspectie van de het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Bureau Openbare Gezondheidszorg, Economische Controle Dienst, ministeries van Defensie, Justitie en Politie en de Bestuursopzichters van de districtscommissaris behorende bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Voor meer informatie, klachten en aanmeldingen van bedrijven en belanghebbenden kan er gemaild worden naar: clustercovid19team@gmail.com. De uitvaartbedrijven kunnen zich ook telefonisch aanmelden op: 8265056.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April