DNA bespreekt dinsdag vordering pg
30 Nov 2020, 04:48
foto
De Nationale Assemblee zal dinsdag de vordering van de procureur-generaal in een huishoudelijke vergadering bespreken.


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de vordering van de procureur-generaal om ex-vicepresident Ashwin Adhin in staat van beschuldiging te stellen, reeds aan hem betekend. Hij heeft een huishoudelijke vergadering voor dinsdag uitgeschreven om deze kwestie te bespreken.

De leiding van De Nationale Assemblee heeft de vordering donderdag ontvangen. Daarna heeft Bee de fractieleiders op de hoogte ervan gesteld en vrijdag is hiervan kennisgegeven aan Adhin. De Assembleevoorzitter zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij de procedure volgt. Diverse stappen moeten worden ondernomen in zo een geval.

In de huishoudelijke vergadering dinsdag zullen de leden bepalen welk traject er gevolgd zal worden. De Assemblee kan beslissen om een onderzoekscommissie in te stellen of een hoorcommisie. Bij de eerste vordering van de procureur-generaal tegen toenmalige minister Gillmore Hoefdraad van Financiën was er een hoorcommissie ingesteld. Hoefdraad heeft zich toen uitgebreid verdedigd. Het is verwachtbaar dat nu ook een hoorcommissie wordt benoemd.


Advertenties