Gajadien: Rechterlijke macht moet haar werk doen
27 Nov, 06:38
foto
Coalitiefractieleider Asis Gajadien


Coalitie-fractieleider Asis Gajadien (VHP) vindt dat in de vordering van het Openbaar Ministerie (OM) om ex-vicepresident Ashwin Adhin in staat van beschuldiging te stellen, het recht zijn beloop moet hebben. De rechterlijke macht moet alle ruimte krijgen om haar werk te doen, zegt Gajadien in gesprek met Starnieuws. Het OM heeft donderdag de vordering ingediend.

Rechter-commissaris Siegline Wijnhard heeft geoordeeld dat er een redelijk vermoeden van schuld is, maar dat het OM niet de juiste procedure heeft gevolgd. Hiertegen is het OM in beroep gegaan. Het Hof van Justitie heeft de beschikking van de rechter-commissaris bekrachtigd. Adhin wordt samen met Amien D. en Vijendra R. verweten valsheid in geschrifte, verduistering en vernieling van media-apparatuur toebehorende aan de Staat Suriname.

Gajadien zegt dat Adhin eerder heeft aangegeven onschuldig te zijn. Hij zal dan tijdens het proces zijn onschuld kunnen bewijzen. De politicus merkt op dat De Nationale Assemblee geen inhoudelijk onderzoek doet, maar kan besluiten de verdachte te horen, zonder dat er een waardeoordeel wordt gegeven. Dit is de taak van de rechterlijke macht, benadrukt Gajadien.

De procureur-generaal mag de vordering indienen, zegt Gajadien omdat de zaak nog in onderzoeksfase is. Er waren nog geen daden van vervolging ingesteld. Gezien eerder ingenomen standpunten binnen de coalitie, verwacht Gajadien dat De Nationale Assemblee zal instemmen met de vordering van het OM.
Advertenties