Caricom en VAE feliciteren land met 45e verjaardag
25 Nov, 23:22
foto


De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft de regering en het volk van de Republiek Suriname gefeliciteerd met de 45e verjaardag van de onafhankelijkheid van het land vandaag, 25 november 2020. "De ijver, eenheid, creativiteit en innovatie van de bevolking van Suriname zijn de sleutel geweest tot de voortdurende ontwikkeling van de natie", zegt de secretaris-generaal van Caricom, ambassadeur Irwin LaRocque, in zijn felicitatieboodschap aan president Chan Santokhi.

"De waarden die zijn verankerd in het motto in het wapen, Justitia Pietas Fides (Justice Faith Loyalty), zijn een leidraad geworden en zullen ongetwijfeld de zoektocht van het land naar blijvend succes blijven voeden", zei de secretaris-generaal. Hij merkte op dat Suriname een belangrijke bijdrage blijft leveren aan de voortgang van regionale integratie.

"Caricom kijkt daarom uit naar zijn voortdurende leiderschap op de cruciale gebieden van gemeenschapsontwikkeling en culturele samenwerking (inclusief cultuur, gender, jeugd en sport) waarvoor u, Excellentie, portefeuilleverantwoordelijkheden hebt in het Quasi-kabinet van de Caricom-conferentie van regeringsleiders", zei de secretaris-generaal tegen president Santokhi.

"Ik sluit me aan bij de Caribische Gemeenschap, om dit jubileum te vieren met de regering en het volk van Suriname en de beste wensen uit te breiden voor de voortdurende vooruitgang van de natie en het welzijn van zijn volk," voegde de secretaris-generaal toe.Ook president Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) stuurde een felicitatieboodschap naar president Santokhi, ter gelegenheid van de 45e Onafhankelijkheidsdag van Suriname.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident, premier en heerser van Dubai, en Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de VAE, stuurden soortgelijke felicitaties aan president Santokhi, bij de gelegenheid.
Advertenties