Hooghart ontvangen door regering; eisen blijven staan
19 Nov, 00:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De acute actiedreiging van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is op dit moment niet meer aan de orde. Een delegatie van de CLO onder leiding van Ronald Hooghart is woensdag door de ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) en Armand Achaibersing (Financiën & Planning) ontvangen. Afgesproken is dat 27 november verder met elkaar gesproken wordt over de eisen die gesteld zijn. Hooghart zegt aan Starnieuws dat de vakcentrale in beraad blijft en als het nodig is in actie zal komen.

De vakbondsleider vindt dat de regering onbehoorlijk gedrag heeft vertoond door op een krutu te Dritabiki bekend te maken dat er een bonus in november en december gegeven wordt, terwijl in januari gesproken zal worden over een loonronde. Hooghart merkt op dat dit onmaatschappelijk gedrag niet getoond kan worden, terwijl de regering in gesprek is met CLO. Die mededelingen hadden niet op deze manier gedaan moeten worden.

CLO wil dat de regering de twk betaalt bij het salaris van november. Daarnaast is ook een loonsverhoging overeengekomen. Totaal gaat het om 50%. De minister van Financiën heeft tijdens het gesprek steeds aangegeven dat er geen geld is, zegt Hooghart. De CLO rekent erop dat hoe dan ook de regering de twk moet betalen. "De mensen komen niet uit met hun salaris. De prijzen in de winkels zijn enorm gestegen."

Uit andere bronnen verneemt Starnieuws dat ziekenhuispersoneel wel een Covid-toelage zal krijgen. Wat het bedrag wordt, is nog niet duidelijk. Daarover wordt volgende week verder gesproken.

Raoul Lith
Advertenties