Bouva: Regering geeft onjuiste informatie over Cevihas
17 Nov, 02:47
foto
Assembleelid Melvin Bouva vindt dat mensen onterecht gecriminaliseerd worden. (Beeld: DNA)


President Chan Santokhi heeft tijdens de begrotingsbehandeling 2020 maandag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat parastatale bedrijven structureel zijn leeggehaald. Hij merkte op dat vlak voor de overdracht van de raad van commissarissen van de Centrale voor Vissershaven in Suriname (Cevihas) er snel US$ 100.000 is overgemaakt aan een hoge regeringsfunctionaris van de vorige regering. Het is niet duidelijk waarvoor. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk heeft deze kwestie aangekaart.

Assembleelid Melvin Bouva (NDP) zei dat de regering onjuiste informatie heeft verstrekt. Regeringsfunctionarissen en personen worden gecriminaliseerd. Derryl Boetoe, ex-directeur van Cevihas zou volgens Brunswijk het geld hebben overgemaakt, toen hij geen directeur meer was, maar hij had nog tekeningsbevoegdheid. Bouva merkte op dat geld is overgemaakt voor diensten die geleverd zijn op basis van een contract. Hij vindt dat onterecht de gewezen directeur en een regeringsfunctionaris gecriminaliseerd worden. Hun naam moet worden gezuiverd.

Brunswijk voerde aan dat er geen namen zijn genoemd door de regering. Hij benadrukte dat slechts feiten worden doorgegeven zonder mensen te beschuldigen. Het kan niet zo zijn dat een directeur die bedankt is, nog snel geld overmaakt voor iemand, al zou het om een rechtmatige betaling gaan. Deze kwestie moest gelaten worden voor zijn opvolger, want hij was geen directeur meer. De vicepresident deelde mee dat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij dieper op deze kwestie zal ingaan. De regering gaat vandaag verder met beantwoording van vragen die Assembleeleden in de eerste ronde hebben gesteld.
Advertenties