Man aangehouden voor afpersing en oplichting goudzoekers
08 Nov, 18:47
foto


Eric S. (49) is door de recherche van regio Oost aangehouden voor afpersing en bedreiging. De man kreeg van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in het zuidoosten van Suriname in het Anapaikegebied een stuk domeingrond met als toestemming exploratie werkzaamheden hierop te verrichten. 

Tijdens zijn onderzoekingen naar delfstoffen, kwam hij andere personen van Braziliaanse komaf tegen die aan goudwinning doen in dat gebied. Eric S. hield de groep Brazilianen voor dat hij toestemming heeft om te werken in het gebied en dat de vreemdelingen geen werkzaamheden meer mochten verrichten in dat gebied.

De Brazilianen die toch aan goudwinning wilden doen, mochten dit tegen betaling of een deel van hun vondst afstaan aan Eric S. De vreemdelingen die hieraan geen gevolg gaven, werden bedreigd of maakte hij hun machines onbruikbaar.
De benadeelden deden aangifte. De eerste aangifte is op 15 oktober gedaan. De verdachte is meermalen door de politie opgeroepen, maar meldde zich niet aan.

Via zijn advocaat werd de verdachte op 3 november wederom opgeroepen door de politie. Eric aanmeldde zich aan en werd hij terstond aangehouden, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties