Berenstein: Regeringsbonus hoogst ongebruikelijk
08 Nov, 00:00
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein


Robby Berenstein, voorzitter van de vakcentrale C-47, is verrast met de mededeling van de regering dat in november én december een bonus aan eenieder zal worden gegeven. "Dit is hoogst ongebruikelijk en niet te rijmen met de arbeidsverhoudingen. Ik ben blij voor werknemers dat ze een bonus krijgen, maar dit is nog nooit gebeurd vanuit de regering. Er is ook totaal geen overleg geweest met de sociale partners. Het besluit van de regering is niet logisch, want al die tijd is er meegedeeld dat er geen geld is," zegt Berenstein om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

De vakbondsleider wijst er op dat diverse staatsbedrijven juist ondersteuning hebben gevraagd aan de regering, maar tot nu toe is deze uitgebleven. De gezondheidssector kampt met zoveel problemen, waarbij aangegeven wordt dat er geen middelen zijn. "Het is niet verklaarbaar dat er ineens wel geld is om twee keer een bonus uit te keren, terwijl aan de andere kant de governmenttake op brandstof is verhoogd," stelt Berenstein. 

Diverse bonden bij C-47 hebben juist aan de werkgever gevraagd om een tegemoetkoming omdat door de unificatie veel goederen en diensten duurder zijn geworden. Met sommige bedrijven is er overeenstemming bereikt hierover. Berenstein vraagt zich af hoe de regering eenieder zal kunnen bereiken. "De beslissing van de regering komt populistisch over, waarbij de effecten niet te overzien zijn", meent de vakbondsleider. Een belastingincentive is een mogelijkheid, maar veel mensen zullen dan niet in aanmerking kunnen komen voor de aangekondigde bonus. Er is meer uitleg van de regering nodig om welk bedrag het gaat en hoe iedereen bereikt zal worden.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January