Kleuter omgekomen na aanrijding
06 Nov, 15:50
foto


Jasier Poeran (5) is donderdag aan de Verlengde Helena Christinaweg door een personenauto aangereden. Bij aankomst van de politie van Santo Boma ter plekke was het kind reeds door de ouders per eigen gelegenheid afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De dienstdoende arts verklaarde dat de kleuter dood is binnengebracht. Vermoedelijk is hij onderweg naar de ziekeninrichting komen te overlijden.

De autobestuurder Marvin Z. (41) verklaarde dat op gegeven moment hij het jongetje plotseling de weg zag oversteken. Hij remde krachtig af, maar Jasier werd toch geraakt. Er is een remspoor van 27 meter waargenomen. De bestuurder verkeerde niet onder invloed van alcohol. 

Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het voertuig is voor herkeuring in beslag genomen en na het resultaat van de keuringsdienst over het remspoor zal de bestuurder worden voorgeleid. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden, alwaar de autobestuurder bij de hulpofficier is voorgeleid.

Na afstemming met Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Jasier ter obductie in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties