Suriname en India bespreken invulling kredietlijnen
04 Nov, 22:46
foto
Ambassadeur Mahender Singh Kanyal (l) en minister Krishna Mathoera van Defensie (r).


De diverse credit-lines van de Republiek India aan Suriname, waren agendapunt bij de recente ontmoeting van Defensie-minister Krishna Mathoera en de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal. Defensie heeft met de kredietlijnen communicatieapparatuur en zwaar materieel zoals bulldozers en drie Chetak-helikopters, voor het Nationaal Leger aangeschaft. Mathoera heeft afspraken gemaakt over het uitvoeren van achterstallig onderhoud en de inspectiewerkzaamheden van de helikopters.

Binnen de credit-lines zijn de Chetak-helikopterpiloten en technici voor het kunnen plegen van (deel)onderhoud van de toestellen in Suriname, opgeleid. Ook de aanschaf van een fire-arm simulator komt uit deze credit line. Singh Kanyal gaf te kennen dat er opnieuw plaatsingsmogelijkheden zijn voor enkele kandidaten voor het volgen van opleidingen verbonden aan de National Defense College (NDC) en de Indian Technical en Economic Cooperation (ITEC). Volgens Mathoera zal het ministerie, samen met de Indiase ambassade de diverse trainingsmogelijkheden in kaart brengen om optimale benutting van voorzieningen te garanderen.

Singh Kanyal heeft Suriname ook uitgenodigd voor deelname aan de dertiende ‘Aero India Exhibition 2021’. Aan deze tentoonstelling doen behalve India, nog zeven andere landen mee. Er wordt bij deze gelegenheid het allernieuwste op technologisch gebied ten behoeve van de krijgsmachtdelen gedemonstreerd. Mathoera gaf aan dit een belangrijk evenement te vinden, omdat het blijven moderniseren van de defensietechnologie noodzakelijk is gezien de steeds uitdijende cybercrime wereldwijd, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January