Surinaamse Brouwerij trots op 65-jarig bestaan
28 Oct 2020, 04:41
foto
De Surinaamse Brouwerij viert vandaag haar 65-jarig bestaan.


De Surinaamse Brouwerij blikt met trots terug op dat ze 65 jaar deel uitmaakt van de samenleving en hoopt dat nog heel lang te kunnen blijven doen. "Wij hebben al die jaren substantieel kunnen investeren in werkgelegenheid, onze merken, innovatie en veilige en duurzame faciliteiten waardoor wij veel hebben kunnen bijdragen aan de samenleving," antwoordt  Reinoud Ottervanger, algemeen directeur van Surinaamse Brouwerij op een vraag van Starnieuws. 

"Door jarenlang verstandig beleid zijn wij een gezond bedrijf. Daardoor hebben we ons gelukkig altijd door uitdagende tijden kunnen slaan, zoals bijvoorbeeld dit jaar de economische en Covid-19 crisis. Helaas kunnen we daardoor geen groot feestje geven voor deze bigi yari, maar toch zorgen we ervoor dat het niet ongemerkt voorbij gaat en dat onze trouwe klanten en drinkers er toch een beetje van mee kunnen genieten," zegt Ottervanger. 

Parbo en Heineken zijn de kernproducten van het bedrijf, maar er wordt steeds aan innovatie gedaan voor groeimogelijkheden. Daarom heeft de Surinaamse Brouwerij de laatste jaren ontzettend veel geïnvesteerd in innovatieve dranken met minder of zelfs geen alcohol, zoals de Parbo Radlers, Parbo Chiller, Royal Club softdrinks en energy
drinks. "Ook kunnen wij alvast verklappen dat wij in 2021 met drie bijzondere nieuwe innovaties zullen gaan komen", deelt de topman mee.

De consument wordt steeds bewuster maar ook kritischer en wil graag keuzemogelijkheden, zegt Ottervanger. Door te luisteren en de trends te volgen is de portfolio uitgegroeid en is er een ruim assortiment voor iedereen. Op de vraag dat door de stijging van de wisselkoers bier erg duur is geworden, zegt de CEO dat sommige grondstoffen en verpakkingsmaterialen nog niet verkrijgbaar zijn in Suriname. Die moeten worden geïmporteerd. Het bedrijf is ook hard getroffen door de koersontwikkeling. 

"Daarnaast zijn wij sinds onze oprichting in 1955 een trouwe belastingbetaler (160 miljoen SRD in 2019), maar worden wij nu ook extra hard getroffen door de unificatie omdat wij bijvoorbeeld accijnzen moeten betalen die gekoppeld zijn aan de US-dollar. De unificatie en overige maatregelen leiden tot ruim 200 miljoen SRD aan extra kosten alleen al in 2020. Wij begrijpen heel goed dat de prijsverhogingen van de afgelopen maanden niet prettig zijn voor de consument en wij proberen deze dan ook zo beperkt mogelijk te houden. Maar om te kunnen blijven investeren in Suriname, in werkgelegenheid, innovatie, duurzaamheid en moderne en veilige faciliteiten is het van belang dat wij een financieel gezond blijven in deze uitdagende tijden," legt Ottervanger uit. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April