Twintig organisaties krijgen Covid-hulp Canada en Engeland
23 Oct 2020, 14:32
foto
Een deel van de schenking van de Canadese en Britse regering via het EnGenDer-project.


Twintig organisaties in heel Suriname zijn nu beter uitgerust om de huidige Covid-19-crisis te bestrijden. De Canadese en Britse regering hebben tijdig essentiële producten en persoonlijke beschermingsmiddelen geschonken aan Suriname via het Enabling, Gender-Responsive Disaster Recovery, Climate and Environmental Resilience in the Caribbean (EnGenDER)-project.

De steun bestond uit 43.000 chirurgische maskers, 2.000 Respirator N-95 maskers, 58.500 paar handschoenen, 60 contactloze thermometers, 10 gallons hand desinfecterende middelen en 300 flessen dispensers voor handdesinfectie. Onder de organisaties die deze hulp ten goede zijn gekomen zijn kinder- en bejaardentehuizen, vrouwenondersteunende organisaties, instellingen die mensen met een beperking ondersteunen en het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding. Enkele van de meest kwetsbare en risicovolle groepen in Suriname kunnen direct profiteren van de steun om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het EnGenDER-project verbetert de planning, besluitvorming en acties voor gendergevoelige en inclusieve klimaatbestendigheid in negen deelnemende Caribische landen voor in totaal US$ 15 miljoen. De Covid-19-pandemie leidde ertoe dat US$ 1.149.000 aan financiering werd geherprogrammeerd om Covid-19-respons en gendergerelateerd geweld aan te pakken. Deze initiatieven zorgen ervoor dat de algemene doelstelling van het project om genderkwetsbaarheden te verminderen in plaats van te verergeren, wordt bereikt door ervoor te zorgen dat de meest kwetsbaren van de samenleving worden bereikt en ondersteund tijdens en na crises.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft zijn erkentelijkheid uitgesproken voor de donatie. Hij merkte op dat de essentiele producten en persoonlijke beschermingsmiddelen ook de binnenlandse bevolking zullen helpen die aanzienlijk is getroffen door het coronavirus. De Britse niet-residerende ambassadeur in Suriname, Greg Quinn zei dat door de Covid-19-pandemie duidelijk is geworden dat er behoefte is aan een toenemende levering van persoonlijke beschermingsmiddelen in veel landen in de regio.
Advertenties

Saturday 26 November
Friday 25 November
Thursday 24 November