Bee over brief NDP: Protocollen zijn in acht genomen
23 Oct, 02:47
foto


De NDP-fractie zal niet deelnemen aan de buitengewone openbare vergadering die vandaag wordt gehouden over 75 jaar Verenigde Naties. De fractie heeft zich laten testen op Covid-19, nadat op 15 oktober minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in 's lands vergaderzaal was, terwijl hij positief is bevonden. NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft in een brief aan Assembleevoorzitter Marinus Bee meegedeeld dat het resultaat negatief is, maar BOG-autoriteiten geadviseerd hebben om 10 dagen in quarantaine te blijven. 

Assembleevoorzitter Bee om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat medici zelfs geadviseerd hadden om de vergadering van de vorige week normaal voort te zetten toen bleek dat de minister positief was. De leiding van het parlement heeft echter besloten om de protocollen die gelden voor de volksvertegenwoordiging, in acht te nemen. Indien iemand die positief is in het gebouw is geweest, worden de ruimten ontsmet. Dat is in dit geval ook gebeurd. De veiligheidsprotocollen zijn in acht genomen, voert Bee aan. 

"Gelet op de grote verantwoordelijkheid die op ons allen rust met betrekking tot het indammen van de verspreiding van Covid-19, kan de NDP-fractie derhalve niet deelnemen aan de door u uitgeschreven openbare vergadering in het kader van 75 jaar Verenigde Naties. Voorts vragen wij u om na deze quarantaine periode een huishoudelijke vergadering uit te schrijven, ten einde duidelijkheid te verkrijgen inzake de Covid-19 protocollen in DNA, in het belang van de veiligheid van de leden, het personeel en de bezoekers van DNA, alvorens wij verder gaan met de reguliere werkzaamheden," schrijft Parmessar. 

        

Advertenties