Sapoen stapt uit HVB; teleurgesteld in koers partij
29 Sep, 11:15
foto
Raymond Sapoen


"Na ampele overwegingen tegen de achtergrond van een frisse doorstart van de partij op weg naar de komende verkiezingen, heb ik besloten mijn rol als politiek leider van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) per onmiddellijke ingang ter beschikking te stellen van de partij. Ik ben teleurgesteld in het feit dat de partij in de afgelopen periode door een samenloop van omstandigheden is afgedreven van haar idealen en kernwaarden die beheerst worden door onder andere integriteit, transparantie en verantwoordelijkheid." Dit deelt Raymond Sapoen mee aan Starnieuws. 

"Ofschoon het begrijpelijk is dat in onze politieke cultuur voor een jonge partij als de onze het een enorme uitdaging  betekent hiernaar te handelen en te leven, blijft dat onze dure politieke plicht. Anders komen wij niet meer geloofwaardig over! Voor de HVB als de grootste buitenparlementaire partij geldt dit des temeer gelet op de perspectieven die de partij de afgelopen vijf jaren bood aan vele duizenden jongeren op het gebied van dienstbaarheid, educatie en trainingen. Daarom voel ik mij geroepen om als de hoogste politiek verantwoordelijke van de partij in deze moeilijke overgangsfase waarin de partij verkeert, plaats te maken voor nieuwe, frisse en ambitieuze jonge leiders," stelt Sapoen. 

"Ik zal de partij op een gepaste afstand blijven volgen en geenszins mij aansluiten bij een andere politieke partij zoals in de pers wordt gesuggereerd. Mijn kennis en ervaring zal ik altijd blijven geven aan de opbouw van ons geliefd land dat op dit moment in zwaar weer verkeert."
Advertenties

Wednesday 02 December
Tuesday 01 December
Monday 30 November