Ravaksur bezorgd over effect maatregelen op werkers
26 Sep, 05:27
foto


De vakcentrales verenigd in Ravaksur, schrijven geschokt te zijn door de recent ad hoc doorgevoerde maatregelen ter herstructurering van de economie. Volgens de vakcentrales is er op diverse momenten overleg geweest met de regering over een integraal pakket van maatregelen om de economie te herstructureren. De Ravaksur wil nu op korte termijn ontvangen worden door president Chan Santokhi, geven zij in een schrijven aan de president aan.

Ravaksur vraagt waar het toegezegde totale pakket van maatregelen voor de herstructurering van de economie blijft. De vakcentrales schrijven nog niet gehoord te hebben wat de reden is dat het integrale pakket van herstructureringsmaatregelen Ravaksur, noch de Sociaal Economische Raad heeft bereikt. Ravaksur is nu van plan haar lidbonden op te roepen om hen te informeren over de mogelijke gevolgen van de ontstane economische situatie.

Ravaksur gaat ook in op de verhoging van de 'Government take' en de defacto devaluatie van de Surinaamse dollar. Zij wijst erop dat er nu negatieve effecten zullen zijn voor het algemeen prijsniveau en andere variabelen als de werkgelegenheid. Voor de werkende klasse is er onder de diverse segmenten van de werkende klasse een complexe situatie ontstaan. De verwachting is immers dat de werkers compensatie zullen moeten zoeken bij hun werkgevers. Dat wil zeggen bij de particuliere ondernemers, parastatale ondernemingen, instituten en last but not least, bij de overheid.

De praktijk laat volgens de Ravaksur zien dat in tegenstelling tot wat de Governor van de Moederbank heeft gesteld, namelijk, dat prijzen van goederen als gevolg van de devaluatie niet hoeven te stijgen, deze wel degelijk zijn gestegen. De brief is ondertekend door Ronald Hooghart (CLO), Armand Zunder (PWO), Errol Snijders (De Moederbond) en Sonny Chotkan (OSAV).

U kunt de brief van de Ravaksur aan president Chan Santokhi hier lezen
pdf-icon.gif president-_recent_genomen_maatregel.pdf                
Advertenties

Saturday 24 October
Friday 23 October
Thursday 22 October