Sibrano Piqué gaat actie voeren tot het uiterste
25 Sep, 19:19
foto
Sibrano Piqué vanmorgen bij het Kerkplein .(Foto: René Gompers)


Sibrano Piqué is vanmorgen gestart met een actie. Aan Starnieuws zegt hij dat hij een signaal wil geven aan de regering en dat hij doorgaat met zijn actie tot het uiterste. Piqué die met enkele mensen staat bij het Kerkplein die Surinaamse vlaggen dragen, zegt dat het volk teveel slagen krijgt van de regering. "Suriname gaat regelrecht richting Venezuela."

Hij vindt dat de huidige regering nog erger is dan regering Bouterse/Adhin. Ze gaan gewoon door met dezelfde fouten die de vorige regering heeft gemaakt, vindt Piqué. President Chan Santokhi zou in de drie maanden meer fouten hebben gemaakt dan regering Bouterse/Adhin in hun hele regeerperiode, stelt hij. De activist vindt dat de regering nog steeds bezig is met campagne voeren, terwijl ze al aan de macht is. Hij noemt zijn actie op zichzelf staand en niet gevoed door een bepaalde organisatie of politieke partij.

Heel fel zei hij ook dat mensen niet moeten zeggen dat hij van de NDP was. Hij merkt op dat hij nooit een lidmaatschapskaart van de partij had en dat hij voor de eerste keer op de NDP heeft gestemd. "Ik ben NDP opgevoed, mijn moeder, mijn vader, ze zijn allemaal NDP'ers. Wiens brood men eet, diens taal men spreekt." Piqué zegt dat hij zijn heil bij een andere politieke organisatie heeft gezocht, maar er achter kwam dat alle partijen dezelfde agenda hebben.


Sibrano Piqué en zijn aanhang vanmorgen op het oude Vlaggenplein. (Foto: René Gompers)

Hij sneerde ook naar de actie van Stephano "Pakittow" Biervliet die op hetzelfde moment op het Onafhankelijkheidsplein was. Piqué stelde dat activisten niet met het leed van Surinamers moeten sollen. "Dan ga je actie voeren, dan ga je het niet doen, dan ga je gesprekken voeren met de president ondro gron... laten we geen kiek nemen met het leed van de mensen". Hij voegde eraan toe: "als je activist ben, blijf activist, want mensen hebben al genoeg te verdragen."

Het groepje trok later naar het oude Vlaggenplein.
Advertenties