Regering start districtentoer om noden volk te vernemen
22 Sep, 06:38
foto
President Chan Santokhi wordt verwelkomd in het district Commewijne. De regering is een districtentoer gestart om van de bevolking te vernemen wat de noden zijn. (Foto: CDS)
Om de noden en grieven van de bevolking zelf aan te horen, hebben president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk besloten ontmoetingen te houden in diverse districten. Maandag heeft de regeringsdelegatie als eerste Commewijne aangedaan. 

Tijdens het bezoek zijn door het staatshoofd enkele vraagstukken aangekaart, waar het district mee te kampen heeft. In de Raad van Ministers is het instellen van een Project Management Team goedgekeurd. Dit team moet alle projecten deze week identificeren en adviezen uitbrengen aan de regering, welke onmiddellijk aangepakt moeten worden en welke nader geëvalueerd moeten worden. Op de verschillende ministeries zijn de bewindslieden bezig met het evalueren van projecten; ook hiernaar zal er gekeken worden, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

De president heeft reeds een inventarisatie gekregen van verschillende ministeries over de projecten in Commewijne. Het ministerie van Openbare Werken heeft al groen licht gegeven om de rehabilitatie van de Pandit Tilakdharieweg volledig af te ronden. Ook de drinkwatervoorziening in het district wordt aangepakt en van de president heeft de gemeenschap de garantie gekregen dat dit vraagstuk opgelost wordt. 

Het fileprobleem heeft ook de aandacht van de regering. Met verschillende instanties wordt nagegaan hoe de verkeersregulering, met name nabij de Wijdenboschbrug, beter aangepakt kan worden. Hiermee kan een deel van het probleem aangepakt worden. Santokhi liet optekenen dat de regering niet alleen bezig is met de crisisbeheersing, maar dat de bevolking zich ook gereed moet maken voor het uitvoeren van projecten om ontwikkeling te brengen. Dit draagt volgens hem bij tot werkgelegenheid.

Vandaag doet de regeringsdelegatie het district Para aan. 
Advertenties