Suriname krijgt beademingsapparatuur van Mexico
27 Aug 2020, 17:05
foto
Mexico gaat beademingsappatuur doneren aan Caribische landen. (Getty Images)


Suriname is één van de landen die beademingsapparaten van Mexico krijgt om Covid-19-patienten te behandelen. Mexico maakt zijn eigen beademingsapparaten en heeft bekendgemaakt deze machines aan andere landen te doneren.

De afdeling Buitenlandse betrekkingen van Mexico zei dat de ventilatoren naar landen in het Caribisch gebied zouden gaan. Behalve Suriname zullen ook Antigua en Barbuda, Belize, Guyana, Haïti, St. Lucia, de Dominicaanse Republiek en Trinidad en Tobago. Nog eens 51 machines worden nu ook gedoneerd aan 14 deelstaten in Mexico.

De beademingsapparaten zijn al getest en zijn eerder deze maand gereed verklaard voor gebruik. Mexico begon in april met de ontwikkeling van het model, toen het ventilatoren in het buitenland kocht, voornamelijk uit China en de Verenigde Staten.

Mexico heeft nog steeds een hoog aantal besmettingen van het nieuwe coronagevallen, maar zegt dat de ziekenhuizen in voldoende mate beschikken over beademingsapparatuur voor thuispatienten. Met 5.267 nieuwe infecties woensdag, heeft Mexico een totaal aantal van zo'n 573.900 positief geteste personen. Het aantal doden als gevolg van het coronavirus steeg woensdag met 626 tot een totaal van 62.076.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August